Perfekt fix i hverdagen – Fjern vreden

Ordet medfølelse er et centralt element i vejen til ro og glæde i hverdagen.

Men medfølelsen har en fjende, et bæst som kan, hvis den får lov, smadre medfølelsen i jorden, trampe på den, æde den og spytte den ud på jorden igen. Det bæst er vrede.

Du kan ikke finde en værre fjende end vreden. Vi kan alle tænke tilbage på episoder hvor vreden kom over os af en eller anden grund, typisk på grund af en anden person. Når vreden har overtaget os så siger vi dumme ting og ting vi fortryder bagefter.

Så længe vi har vrede i os, så vil vi altid have en fjende. Vi vil finde en person som vi kan skælde ud, en vi kan overføre vores vrede på, og så bar give los.

Kender du ikke det at du har en vrede i dig og du i dine tanker gør klar til angreb…

“Pis os de sko ekspedienten anbefalet er for små, nu skal jeg derned igen – og hvis hun siger at jeg ikke kan bytte dem fordi de var på tilbud, eller de ikke har min størrelse på lager og jeg bare kan få et tilgodebevis men ikke pengene tilbage, så går jeg helt amok.”

Vi sidder i bilen og nærmest kører os selv op, genskaber et lille eventyr.

Kender vi ikke det? – Vi har skabt en historie fordi en energi af vrede kører rundt. Og når vi kommer derned, så plejer ekspedienten at være sød og hjælpsom eller måske gået hjem og en anden sød person finder de rigtige sko og vi tager derfra, og tænker ”der var de godt nok heldige de ekspedienter at de havde størrelsen”

Men i stedet når det sker, så på vej hen til bilen, prøv at undersøge hvad der skete inden du kom derned med skoene, være bevidst om det.

Lad mig sige det som det er. Vores vrede har intet med den anden person at gøre. Det er vores oplevelse af hvad den anden person gjorde som forårsager vreden, ikke personen. Vi bestemmer selv hvordan vi vil modtage og reagere på de lyde den anden person kommer med.

Hvis sandheden virkelig er, at det er den person som er årsagen, så vil vi alle reagere på samme måde når personen sagde noget, men det er ikke tilfældet. Vi reagerer forskelligt på de ord der bliver sagt.

Og så længe vi påfører vrede på andre så vil vi opleve gengældelse, og vrede man giver sker rigtig ofte på dem man holder af, ens ægtefælle eller kæreste. Vi kan sige alle mulige ting som er modbydelige, og som vi aldrig vil sige til en fremmede

”Du købte ikke mælken som jeg bad dig om, din idiot, jeg havde sådan glædet mig til kaffe med mælk, du lytter aldrig når jeg siger noget. Det her forhold er håbløst og jeg kan snart ikke mere med dig”.

Hvad vil vi gerne opnå? Et bedre forhold? – Hvis det er det vi ønsker, så er det som at sige

”jeg vil være vred og råbe af dig indtil du viser mig kærlighed og forståelse”…

Jeg garanterer dig, det vil ikke lykkes.

Vi er fuldt oplyste i at gå til angreb når tingene ikke går som det skal for os.

Så lad os bruge de fuldt ud udviklede ressourcer til noget andet. Gå til angreb mod din egen vrede, med medfølelse og glæde. Din vrede kan ikke udstå medfølelse, kærlighed og glæde. Derfor skal du angribe den med det.

Helt konkret, så hver gang du møder personer som angriber dig, så se dem som mennesker der er kede af det og som bare gerne vil være glade men har svært ved at finde ud af hvordan. Derudover så også tak dem (inde i dig selv – ikke sige ”ej mange tak fordi du råber af mig.” Jeg tror ikke det vil hjælpe på situationen at sige det højt) men tak dem inden i dig selv for at de er med til at styrke din medfølelse overfor andre, da vi ikke kan udvikle sådan en medfølelse hvis vi ikke møder folk som viser vrede rettet mod os. De er med til at lede os den rigtige vej.

Er det her svært? – Gu er det så

Er det umuligt? Nej, det er ikke umuligt

Og der er en helt speciel meditations form som er med til at udvikle din medfølelse overfor andre. Jeg vil vise den meditation i en af mine kommende videoer, hvor jeg guider dig.

Lad os afslutte med et ædelt ønske

”Må denne tekst og vores iver efter at lære medfølelse være med til at gøre alle følende væsner frie og glade”

 

Tak for denne gang

Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer