Vedhæng – Livets træ

69,00 kr.

Vedhæng – Livets træ

69,00 kr.

Livets træ i forskellige religioner og spirituelle traditioner

Livets træ er et stærkt symbol, der eksisterer i århundreder og verden over i forskellige religiøse og spirituelle traditioner.

Livets træ, oldtidens Iran
I iransk mytologi er der adskillige hellige vegetabilske ikoner relateret til liv, helbredelse og evighed. Som planters vogter, træernes gudinde og udødelighed.

Livets træ, Baha’i Faith
Begrebet livets træ optræder i Bahá’í-troens skrifter, hvor det kan henvise til Guds Manifestation, en stor lærer, der viser sig for menneskeheden fra alder til alder.

Livets træ, buddhisme
Ifølge buddhistisk tradition er Bodhi-træet eller Bo-træet det træ (Ficus religiosa), som prins Siddharta sad under, da han opnåede oplysning for omkring 2.500 år siden i Bodh Gaya, Indien, og dermed blev Buddha (den opvågnede) .

Livets træ, jødedommen
Livets træ er nævnt i Første Mosebog. Det mest kendte træ i Edens have er træet til kundskab om godt og ondt, hvorfra Adam og Eva spiste og fik dem til at blive fordrevet af paradis. Jødedommen nævner også livets træ eller sjælens træ. Dette træ producerer sjæle og dermed selve livet.

Livets træ, Native America
Livets træ-motivet er fast til stede i indianske traditioner, herunder Ojibway-kosmologien. Livets træ repræsenterer alt det, der lever på denne planet og i universet. Det ’slår’ livets rytme, dag efter dag, år efter år, liv efter liv. Indfødte amerikanere værdsætter alt, hvad der lever, og er mestre i at holde balancen mellem deres egne behov og det, naturen giver.

På lager

Varenummer (SKU): 17816-180 Kategorier: ,

Størrelse:
3 cm.