Skift til indhold
LEVERING 49,- | FRI FRAGT FRA 599,- | ORDRER AFSENDES ALLE HVERDAGE FREM TIL 15.00 MED GLS | MAIL@BUDDHIST.DK

Blog

Grøn Tara

Grøn Tara

Grøn Tara er en vigtig guddommelig figur inden for tibetansk buddhisme. Hun er en manifestation af den kvindelige visdom og medfølelse og betragtes som en barmhjertig beskytter og befrier. Her er nogle oplysninger om Grøn Tara:

  1. Betydning og symbolik: Grøn Tara er forbundet med medfølelse, kærlighed, helbredelse og beskyttelse. Hun symboliserer den kvindelige aspekt af oplysning og repræsenterer den aktive kærlighed og medfølelse, der hjælper med at befri alle væsener fra lidelse. Hendes grønne farve symboliserer også fornyelse, frugtbarhed og spirituel vækst.
  2. Ikonografi: Grøn Tara er normalt afbildet som en ung kvinde siddende i lotusposition. Hun har et mildt og smilende ansigt og fire arme. Hendes højre hånd gør Abhaya Mudra, håndgestus for frygtløshed og beskyttelse, mens hendes venstre hånd gør Varada Mudra, gestus for at tilbyde gaver og hjælp. Hendes andre to hænder holder lotusblomster.
  3. Medfølelse og hjælp: Grøn Tara er kendt for at have en særlig forbindelse til at hjælpe mennesker i nød. Hun siges at lytte til og svare på bønner og anmodninger om hjælp, især når det kommer til helbredelse, beskyttelse og befrielse fra lidelse. Hendes medfølelse og kærlighed er kendt for at være hurtig og effektiv.
  4. Rekitation af mantraet: Grøn Tara er forbundet med et mantra, der reciteres som en del af meditation og bøn. Mantraet er “Om Tare Tuttare Ture Svaha”. Gentagelse af mantraet siges at hjælpe med at forbinde med Grøn Taras energi, åbne hjertet og opnå indre fred og visdom.
  5. Betydning for mennesket: Tilhængere af Grøn Tara tror på, at hendes tilstedeværelse og energi kan hjælpe med at beskytte og befri dem fra mentale, følelsesmæssige og åndelige lidelser. Hendes kærlighed og medfølelse kan også hjælpe med at åbne hjertet og udvikle dybere forståelse og visdom.

Grøn Tara spiller en betydelig rolle i tibetansk buddhisme som en kilde til inspiration, hjælp og befrielse. Hendes tilbedelse og meditation anses for at være en potent praksis for at dyrke medfølelse, kærlighed og åndelig vækst. Det er vigtigt at bemærke, at forståelsen og praksis af Grøn Tara varierer inden for forskellige buddhistiske traditioner og individuelle tilgange.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Tak for din tilmelding!

Denne email er registreret

Shop the look

Vælg muligheder

Rediger
Få besked når vare er på lager
Sammelign
Produkt SKUBeskrivelse Kollektion Tilgængelighed Produkttype Andre detaljer
this is just a warning
Kurv
0 Varer